Home » Behandelingen » Coaching

Coaching op een holistische manier naar een gezonde leefstijl

Coaching helpt om met kleine stappen een gezonde leefstijl te bereiken. Als mensen zich het doel stellen om gezond te gaan leven, komt dat vaak voort uit compensatie voor een tijdje ‘zondigen’. Ze starten met een streng dieet gecombineerd met extreem fysieke inspanning. Met als gevolg dat ze niet afvallen, blessures krijgen en het uiteindelijk niet volhouden zich in te spannen om het doel te bereiken.

Valkuil is ook het ongelofelijke aanbod aan dieetgoeroes, sportlessen en aanbieders van dieetproducten en supplementen. Met onvoldoende kennis over je lichaam en wat voeding, beweging en stress voor invloed hebben, is het moeilijk om realistische doelen te stellen en de stappen ernaartoe vol te houden.

Daarnaast zien we een groeiende behoefte om de gezondheid te bevorderen en chronische aandoeningen te voorkomen als tegenhanger van een ziekte genezen als het al te laat is. Denk aan suikerziekte, darmklachten en burn-out, maar ook aan ‘vage klachten’ die moeilijk verklaarbaar zijn in de reguliere geneeskunde. Met bewuste keuzes en een beetje coaching kun je veel leed voorkomen.

Waarom coaching door IG Klinieken werkt

Je doel stellen om gezond te leven klinkt als een hoge drempel. De kunst is om met kleine stappen te beginnen voor een succesvol resultaat. Dit geeft steeds meer vertrouwen in je vermogen om dingen te veranderen. De stappen weken je los van verplichtingen en belemmeringen die je jezelf oplegt.

Bij IG Klinieken stemmen we samen een persoonlijke aanpak af. We bekijken je doel met een holistische blik. Dat betekent dat we inzichten uit de reguliere geneeskunde combineren met de natuurgeneeskunde. We ontwaken de geneeskracht van je eigen lichaam en voeden het optimaal, zodat herstelprocessen beter hun werk kunnen doen. Je kunt er letterlijk ziektes mee voorkomen, maar nog belangrijker, je levensenergie neemt toe. 

Sommige mensen staan onwennig tegenover het integreren van natuurgeneeskunde in de zorg voor hun optimale gezondheid. Wij weten hoeveel extra mogelijkheden en kansen het juist kan bieden. Daarom is persoonlijke begeleiding van belang.

Hoe gaat coaching in zijn werk? 

Een intakegesprek is de basis voor holistische coaching en eventueel aanvullende behandelingen. In een aparte kamer speken we vertrouwelijk over jouw leven, doel, wensen, klachten en problemen. Ongeacht de reden waarom je bij ons komt, benaderen we jouw oplossing op een holistische wijze. Daarbij betrekken we onze medische kennis, maar ook Ayurvedische en Orthomoleculaire geneeskunde. Houd rekening met een eerste consult van ongeveer 60 minuten.

Naast het coachen, bieden we je de mogelijkheid voor ondersteunende behandelingen en toepassingen, zoals bijvoorbeeld:

  • Marmatherapie
  • Ayurvedische massage
  • Ayurvedische oliebegieting
  • Kennis over voeding en leefstijl
  • Leren mediteren
  • Darmreiniging

Coaching

Voordelen Voordelen revitalisering, kans op afname hoeveelheid te slikken medicijnen, integrale oplossing naar herstel na burn-out en hulp bij afvallen
Bij klachten burn-out, vermoeidheid, overgewicht, gezonde voeding
Methode persoonlijk gesprek, specialistische behandelingen
Duur ongeveer 60 minuten

Wil jij weten hoe jij op een holistische manier aan je gezondheid kunt werken?

Burn-out klachten, verminderde energie en jojoën met je gewicht zijn serieuze problemen waar de reguliere geneeskunde niet altijd een antwoord op heeft. IG Klinieken helpt je op een holistische manier door ook natuurgeneeskunde in te zetten. Tijdens een eerste gesprek ontdek je wat er voor jou mogelijk is en leer je dat kleine stappen zetten grote effecten kunnen hebben. We helpen je graag en nodigen je uit een eerste consult te boeken. Neem vandaag nog contact op.

Voor meer informatie, neem direct contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen.