Home » Behandelingen » Infuustherapie

Infuustherapie brengt nutriënten direct naar de cellen in je lichaam

Infuustherapie (ook wel infusietherapie genoemd) is een methode om een hoge dosis nutriënten direct in de bloedbaan te brengen via een infuus. Je bloed verspreidt vervolgens de nutriënten direct naar alle lichaamsdelen. Dit versnelt niet alleen de opname door het lichaam, ook de hoeveelheid opgenomen nutriënten is veel groter dan via de spijsvertering.

Onder normale omstandigheden voldoet een gezond voedingspatroon. Voor specifieke situaties kan infuustherapie de opname van bepaalde voedingsstoffen aanvullen en je immuunsysteem boosten.

Voordeel van direct toedienen van vitaminen en mineralen

Door voeding en eventuele supplementen krijg je dagelijks onder andere vitaminen en mineralen binnen. Je spijsverteringssysteem verwerkt de voeding zo, dat je bloed de nutriënten kan opnemen. Echter, zelfs als je helemaal gezond bent, komt niet 100% van de voedingsstoffen in je bloed terecht. Een deel gaat verloren.

Bij veel mensen verloopt de spijsvertering niet elke dag perfect. Een griepje, te veel of te vet eten, brandend maagzuur of diarree beïnvloeden de opname van voedingsstoffen. Ook medicijnen kunnen invloed hebben op de opnamecapaciteit van de darmen. Antibiotica is een voorbeeld van hoe de darmfunctie nadelig beïnvloed kan worden. Deze medicijnen doden bacteriën (ook de goede) met als effect een aanpassing van de darmflora, wat vervolgens je spijsvertering verstoort. Voor mensen met chronische aandoeningen die (veel) medicijnen slikken, geldt dat de opnamecapaciteit van nutriënten mogelijk chronisch tekortschiet. Ook aanhoudende stress kan de opname vanuit het maagdarmstelsel verzwakken en de verwerking van nutriënten in de cellen verstoren. Chronische stress zorgt vaak ook voor een hogere behoefte aan nutriënten.

Welke stoffen kan ik via een infuus binnenkrijgen?

Door intraveneuze toediening (via infuus) van nutriënten krijgt het bloed direct de kans om alle stoffen over je lichaam te verspreiden. Bij IG klinieken werken we dat persoonsgerichte samenstellingen van nutriënten een optimaal effect hebben.

  • Glutathion is een zeer sterk anti-oxidant. Het is noodzakelijk voor een goede ontgifting door het lichaam, zodat het zich kan beschermen tegen vrije radicalen.
  • Alfaliponzuur is ook een sterke anti-oxidant. Het helpt andere antioxidanten te recyclen en passeert de hersen-bloedbarriere. Dat betekent dat het ook in de hersenen terechtkomt. Het heeft een belangrijke rol in de gezondheid van het hersen- en zenuwweefsel en het suiker- en vetmetabolisme.
  • Vitamine B12 is een vitaminevorm die noodzakelijk is in het ontgiften en opbouw van rode bloedcellen. Het is daarmee van invloed op je energieniveau.
  • Vitamine C staat bekend om zijn onmisbare rol in de bescherming tegen vrije radicalen. Deze vitaminesoort kan voor specifieke doeleinden in een veel hogere dosis worden toegediend dan via het maagdarmkanaal.
  • Samenstelling van multivitamines voor een optimale werking van vitale lichaamsfuncties en voor specifieke doeleinden.
  • Magnesium heeft een belangrijke rol in het functioneren van spier- en zenuwweefsel. Het heeft een sterke samenhang met de andere stoffen in het ontgiftingsmetabolisme.
  • Carnitine speelt een belangrijke rol in het produceren van energie.
  • Ubiquinon is ook een sof die een rol speelt voor de energieopbouw. Bovendien neemt de kans op tekorten toe naarmate de leeftijd vordert.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na een medische intake word je comfortabel en veilig aan het infuus gelegd. Vervolgens druppelt via het infuus de mix van nutriënten in je lichaam. Onze arts bepaalt de concentratie en frequentie van de behandelingen aan de hand van je klachten, conditie en medische voorgeschiedenis. Je behandeling stemmen we persoonlijk af op jouw situatie. Houd rekening met een behandeltijd van ongeveer 30 minuten.

Infusietherapie behandelingen

Voordelen revitalisering, herstel na griep of ziekte, ondersteuning voor mensen die veel revitalisering, herstel na griep of ziekte, ondersteuning voor mensen die veel  medicijnen slikken, ondersteuning bij topprestaties.
Bij klachten darmklachten, lusteloosheid, vermoeidheid, verminderde weerstand, darmklachten, lusteloosheid, vermoeidheid, verminderde weerstand, chronische tekorten.
Methode via infuus
Duur ongeveer 30 minuten

Wil jij ook de opname van nutriënten boosten?

Om je zo goed mogelijk te helpen, vragen we voorafgaand aan de behandeling naar je klachten. Uiteraard gaan we zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw informatie om. Je kunt met een gerust hart je vragen bij ons neerleggen. Onze behandelingen passen we aan naar jouw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.