Home » Behandelingen » Leefstijladvies

Leefstijladvies afgestemd op jouw persoonlijke klachten

Leefstijladvies bij IG klinieken bestaat uit een gedetailleerd programma, waarin voeding, kruiden, voedingssupplementen en leefgewoonten worden afgestemd op jouw persoonlijke klachten.

Met de uitgekiende combinatie van adviezen kun je het zelfhelende effect van je lichaam verbeteren. Jouw bewuste keuze om professioneel advies op te volgen, heeft direct invloed op de effecten die bijvoorbeeld diabetes of chronisch hoog cholesterol met zich meebrengen.

Let je op je voeding, stress en beweging, dan ontdoet je lichaam zich beter van gifstoffen en andere overbodige ‘rommel’, waardoor het voedingsstoffen die je echt nodig hebt veel beter worden opgenomen. De doorbloeding van alle weefsels verbetert en de systemen in je lichaam kunnen zich veel makkelijker op elkaar afstemmen. Je zult je je energieker en vitaler voelen. Mogelijk kan jouw keuze ervoor zorgen dat je minder medicijnen hoeft te slikken. 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Afhankelijk van je klachten, bepalen we wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. Kleine aanpassingen kunnen al een groot effect hebben. Tijdens een intakegesprek kun je in vertrouwen je klachten aan ons kwijt en bespreken we je leefpatroon. De volgende onderwerpen komen zeker aan bod. 

Gezond eetpatroon
Een normaal eetpatroon is voldoende om onder normale omstandigheden gezond te blijven. De vraag is: wat is een normaal eetpatroon, wat zijn normale omstandigheden en wat is gezond? Voor iedereen betekent een gezond eetpatroon wat anders. Daarom is het belangrijk om te bepalen wat jouw ‘gezonde omstandigheden’ zijn. Wat is jouw doel in het leven? Wil je afvallen, meer energie, of heb je behoefte aan leefstijladvies bij diabetes? Natuurlijk kan je doelstelling ook zijn om nog beter te presteren zoals bijvoorbeeld atleten doen.

De manier waarop voedingsstoffen worden opgenomen in ons lichaam hangt ook af van invloeden van buitenaf. Rook je, heb je veel stress of slik je bepaalde medicijnen? Dan kan een persoonlijk afgestemd eetpatroon heel veel voor je doen. Bij IG Klinieken volgen we minimaal de gezondheidsnormen van het voedingscentrum (soms wat strenger) en hanteren we reële doelstellingen die passen bij jouw leefwijze.

Supplementen en kruiden
Supplementen (specifieke voedingsstoffen) en kruiden kunnen de opname van bepaalde stoffen in je systeem bevorderen. Dat geldt niet alleen voor het aanvullen van tekorten, maar ook voor een preventieve werking of om een stagnerende reiniging op gang te brengen.

Kruiden bezitten een breed scala aan plantenstoffen met nutriënten in precies de juiste balans. Bovendien zijn ze beter herkenbaar voor het lichaam. Deze eigenschap gaat gepaard met nog iets wat bekend is uit de Homeopathie en Ayurveda: intelligentie. Dit onderbelichte deel van de geneeskunde werkt met trillingen. In homeopathische preparaten zijn bepaalde stoffen niet meer aanwezig, maar wel de vibratie of trilling ervan. Een complex aan trillingen vormt zich door een bepaalde intelligentie. Vergelijk het met de trillingen die een symfonieorkest teweegbrengt of die van een drukke markt. Welke klinkt aangenamer? Ontbreekt er een bepaalde trilling in jouw systeem of is die onvoldoende aanwezig, dan kunnen kruiden deze met hun nutriënten, biologische opneembaarheid en intelligentie weer op peil brengen.

Stress
Hoeveel stress is gezond en welke mate van stress kan jij aan? Een topatleet heeft een andere norm dan een docent, terwijl een ambulance verpleegkundige weer anders reageert op stress dan een winkelmedewerker. Toch wordt in de huidige maatschappij op mentaal en emotioneel vlak het allerhoogste van ons verwacht en ervaart iedereen wel eens te veel stress.

Hoe kun je de overvloed aan prikkels verwerken en ze productief inzetten? Door eens op te sommen wanneer je stress ervaart. Fysieke stress ervaart je lichaam ook door ongezonde voeding, te veel voeding en te weinig bewegen. Het hangt allemaal met elkaar samen. 

Beweging
Bewegen is op zo veel manieren goed voor je. Een goede conditie betekent dat je spieren sterk genoeg zijn om je dagelijkse werkzaamheden aan te kunnen en dat je onder verhoogde hartslag gedurende een langere periode zonder problemen kunt bewegen. Een goede conditie betekent voor iedereen wat anders, daarom is een persoonlijke aanpak een must.

Wetenschappelijk onderzoek toont nu duidelijk aan dat het gemiddeld aantal uren zitten per dag net zo schadelijk is als roken. Ook slechte gewoontes beïnvloeden je conditie. 

Sterke spieren (ook je hart) en een goede conditie zorgen voor een uitstekende samenwerking tussen de energiesystemen in je lichaam en versterken je immuunsysteem.

Leefstijladvies behandelingen

Voordelen reinigen van het lichaam, versterking van immuunsysteem, afvallen, spieren einigen van het lichaam, versterking van immuunsysteem, afvallen, spieren  opbouwen, aansterken na ziekte.
Bij klachten overgewicht, diabetes, verhoogd cholesterol, vermoeidheid, energiegebrek,overgewicht, diabetes, verhoogd cholesterol, vermoeidheid, energiegebrek, verlaagde weerstand
Methode persoonlijk gesprek
Duur 45 – 60 minuten

Meer informatie

Of je nu leefstijladviezen wilt voor cholesterol, diabetes, afvallen, spieropbouw of meer energie, IG Klinieken staat je op professionele wijze bij. We hebben een achtergrond in zowel reguliere als alternatieve geneeskunde en we zoeken naar de beste manier die bij jou past.

Voor meer informatie, neem direct met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen doen.