Home » Behandelingen » Marmatherapie

Marmatherapie versterkt je immuunsysteem

Marmatherapie is een massagevorm die de vitale drukpunten van je lichaam behandelt. Marman betekent ‘vitaal punt op je lichaam’ in het Sanskriet. Het verschil met acupunctuur is dat marmatherapie niet alleen energiebanen behandelt, maar zich ook concentreert op de weefselstructuren.

Over je hele lichaam bevinden zich 107 hoofdmarmapunten, waar diverse lichaamsweefsels in elkaar overgaan of zich met elkaar verbinden. Denk aan botten en gewrichten, spieren en pezen, maar ook bloedvaten en zenuwen. Om deze reden heeft marmatherapie raakvlakken met fysiotherapie. Zeker tijdens of na bijvoorbeeld blessures, botbreuken en operaties versterkt marmatherapie de doorstroming tussen alle weefsels.

Daarnaast zijn er ook relaties in de Ayurvedische geneeskunde beschreven tussen meridianen en chakra’s. Overmatige stress en een onregelmatig of ongezond leefpatroon hebben een negatief energetisch effect, waardoor blokkades kunnen ontstaan die je zowel lichamelijk als mentaal kunt ervaren.

De voordelen van deze manuele therapie

Een behandeling brengt balans in lichaam en geest. Ervaringen van een behandeling worden onder andere omschreven als het weer voelen stromen van energie, vitalisering, meer rust en een betere spijsvertering. Zelfs complexe en vaak lichamelijk onverklaarde klachten kunnen hiermee in positieve zin beïnvloed worden. Deze resultaten versterken de algehele weerstand en weerbaarheid en bevorderen het zelfhelende proces van je lichaam.

Een professionele behandeling

Een van de drukpunten zit tussen je duim en wijsvinger. Als je deze zachtjes masseert, terwijl je rustig in- en uitademt, voel je het rustgevende effect direct.

Als professionele therapeuten weten we echter dat verkeerde behandelingen schade kunnen veroorzaken op allerlei niveaus. De kennis over marmatherapie is eeuwenoud en lange tijd zoek geweest. Therapeuten die deze behandelingen aanbieden, hebben zich gedurende langere tijd geschoold en getraind om met grote voorzichtigheid te werk te gaan. Bij IG Klinieken gaat aan een behandeling altijd persoonlijk gesprek vooraf, zodat we weten waar jouw eventuele blokkades kunnen zitten. 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na een intakegesprek vragen we je plaats te nemen op de behandeltafel. Afhankelijk van jouw klachten is behandeling van bepaalde drukpunten op jouw lichaam nodig. Om je goed te kunnen behandelen, vragen we je misschien kledingstukken uit te doen. We zorgen voor een veilige omgeving en onze ruimtes zijn afgesloten om je privacy te garanderen. Houd rekening met een behandeltijd van ongeveer 30-60 minuten.

Marmatherapie behandelingen

Voordelen revitalisering, versterking van immuunsysteem, ondersteuning voor mensen revitalisering, versterking van immuunsysteem, ondersteuning voor mensen  met blessures, na chirurgische operaties en bij slikken van medicijnen.
Bij klachten problemen met stoelgang, blessures, vermoeidheid, verminderde weerstand, problemen met stoelgang, blessures, vermoeidheid, verminderde weerstand,  pijn, vermoeidheid, stress, overspannen
Methode manuele therapie
Duur ongeveer 30-60 minuten

Wil jij ook je immuunsysteem versterken?

We begrijpen dat marmatherapie voor veel mensen nog onbekend is. Misschien heb je vragen over hoe deze therapie nou precies je weerbaarheid versterkt. We beantwoorden je vragen met plezier. Meer informatie ontvang je als je contact met ons opneemt. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken.