Home » Behandelingen » Ozontherapie

Ozontherapie boost je energiesysteem door de unieke ozon eigenschappen

Ozontherapie is een behandeling waarbij een hyperactieve vorm van zuurstof wordt toegediend. Deze toepassing kan niet alleen je energielevel een boost geven, maar ook het immuunsysteem ondersteunen wanneer je bijvoorbeeld last hebt van ontstekingen. Ozon heeft daarnaast een desinfecterende werking; het doodt ook parasieten.

Omdat ozontherapie in Nederland nog maar mondjesmaat wordt toegepast, leggen we graag uit wat ozon precies is en welke voordelen deze behandeling heeft.

Wat is ozon?

Ozon wordt gevormd tijdens het splitsen van het molecuul zuurstof (O2) dat uit twee zuurstofatomen bestaat. Dat gebeurt op natuurlijke wijze in de atmosfeer door Uv-straling van de zon en bliksemschichten. Regen trekt ozon omlaag, wat je soms kunt ruiken. Het kan ook op een kunstmatige manier verkregen worden met specialistische apparatuur door een chemische reactie. Het zuurstofmolecuul ozon (O3) heeft drie of meer zuurstofatomen en bindt zich graag aan andere stoffen.

Hoe werkt ozon in je bloed?

Door ozon in kleine concentraties aan je bloed toe te voegen, hecht het zich aan de hemoglobine van je rode bloedlichaampjes. Daarmee bereikt een veel hogere lading zuurstof dan normaal alle weefsels van je lichaam. De toediening van ozon heeft een herstellend en stimulerend effect. Het ondersteunt je immuunsysteem, omdat deze door de behandeling harder gaat werken. Het voordeel dat je kan ervaren is een sneller herstelproces na intensieve inspanning of ondersteuning van de vitaliteit bij chronische ziektes of zware behandelingen in het ziekenhuis.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij IG-klinieken werken artsen met medische apparatuur, waaronder een ozongenerator. Na een medische intake wordt je comfortabel en veilig aan het infuus gelegd. Vervolgens nemen we een kleine hoeveelheid van je bloed af dat we verrijken met ozon. Via het infuus druppelt jouw verrijkte bloed weer terug in je lichaam. Onze arts bepaalt de concentratie en frequentie van de behandelingen aan de hand van je klachten en conditie. Je behandeling stemmen we persoonlijk op jouw situatie af. Houd rekening met een behandeltijd van ongeveer 30 minuten.

Ozontherapie behandelingen

Voordelen revitalisering, ondersteuning immuunsysteem, anti-aging
Bij klachten veroudering, burnout, gebrek aan energie, lusteloosheid, stress, veroudering, burnout, gebrek aan energie, lusteloosheid, stress, vermoeidheid
Methode via infuus
Duur ongeveer 30 minuten

Wil jij ook je energetisch vermogen verhogen?

Wil je direct een afspraak maken of heb je nog vragen over onze ozontherapie? Mogelijk vind je de drempel nog te hoog. Onze cliënten ervaren de behandeling als pijnloos en voelen zich erna energieker. Voel je vrij om contact met ons op te nemen. We leggen de procedure graag verder aan je uit of plannen een afspraak in onze agenda.