Home » Over ons

Kennis van de natuurgeneeskundige arts en reguliere arts smelt samen

Bij de oprichting van IG Klinieken twijfelden we nog even over de naam. IG staat voor Integrale Geneeskunde. We hinkten ook op de gedachte om onze organisatie FG Klinieken te noemen, waarbij FG staat voor Functionele Geneeskunde. Het doel was een naam te gebruiken die onze denkwijze vertegenwoordigt. Het is IG Klinieken geworden.

“Wisdom is not a product of schooling but of the lifelong attempt to acquire it.”

Albert Einstijn

Over founder Rishiprakash Madari

Al in zijn vroege jeugd kwam Dr. Rishi in aanraking met Ayurveda. Toen hij ouder werd, ontdekte hij dat hij een aangeboren gevoel heeft voor optimale gezondheid op alle vlakken: spiritueel, emotioneel, sociaal en lichamelijk. Tijdens zijn opleiding aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam groeide zijn fascinatie voor de natuurgeneeskunde. In het tweede jaar besloot Rishi zijn medische studie aan te vullen met internationale opleidingen, trainingen en praktijkervaring op te doen (in o.a. Nederland, België, Switzerland en India), zowel in de Orthomoleculaire als Ayurvedische geneeskunde.

Dat leidde tot een sterke wens mensen op een holistische wijze te helpen en alle kennis uit drie hoofdstromingen samen te smelten in een eigen praktijk. 

Dokter Rishi Madari rondde zijn opleiding tot BIG-geregistreerd arts af en is officieel erkend door de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde (ANVAG) en de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG). Hij werkt volgens nieuwste internationale inzichten, waarvoor hij regelmatig nascholingen volgt.

Een holistische benadering kijkt verder

Met een holistische benadering kijk je als arts vanuit diverse perspectieven naar klachten. Niet alleen om te genezen, maar om ook daarna herhaling te voorkomen. De vraag naar deze benadering is de afgelopen jaren toegenomen, omdat mensen soms geen oplossing vinden binnen de reguliere geneeskunde.

IG Klinieken heeft daarom veel aandacht voor onverklaarbare lichamelijke klachten, al dan niet voortkomend uit psychische oorzaken. Denk aan burnout, vermoeidheid, darmklachten, concentratieklachten en chronische ontstekingen. 

Gezondheidsklachten komen bijna altijd voort uit een complex en vastgeroest gedragspatroon. Dat patroon doorbreken, begint met kleine stappen. IG Klinieken helpt met het opstellen van een persoonlijk stappenplan dat makkelijk integreerbaar is in je leven en eventueel met behandelingen die we in onze eigen kliniek uitvoeren.

Onze belofte

We zijn er voor mensen met een drukke agenda die het maximale uit het leven willen halen en voor mensen die geen antwoord krijgen op vragen bij reguliere zorgverleners. We helpen mensen met ‘vage klachten’, mensen die willen afvallen {LINK Afvallen} en mensen die hun energielevel een boost willen geven. Ook jou helpen we graag. 

  • Onze belofte is dat we je klachten op onze unieke holistische wijze zullen benaderen.
  • We zeggen toe dat we jouw situatie persoonlijk benaderen, omdat we geloven dat ieder mens anders in elkaar zit.
  • We garanderen je dat we ons netwerk van zorgaanbieders uit de reguliere en alternatieve geneeskunde zullen aanwenden als we die oplossing het beste vinden passen bij jouw klachten.
  • We verzekeren je dat we vertrouwelijk met al je informatie omgaan en je serieus nemen.

Benieuw hoe we onze belofte voor jouw situatie invullen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.