Home » Klachten » Afvallen

Gezond afvallen is ook voor jou mogelijk

Gezond afvallen is voor de één een kwestie van een paar weken gezond eten en lekker veel bewegen, terwijl het voor de ander een kwellende zoektocht is naar de meest geschikte methode. Waarom wil afvallen bij jou maar niet lukken? Welk dieet past bij je? Welke dieetgoeroe moet ik nu echt geloven? Wat mag je wel en wat mag je niet eten?

Denk jij: ‘afvallen lukt niet bij mij’?

Denk je dat afvallen niet lukt? Heb je al van alles geprobeerd? Van Sonjabakkeren tot het paleodieet of ketodieet? Dat komt omdat een ‘commercieel’ dieet voor een grote groep mensen moet werken. Deze methodes houden geen rekening met persoonlijke omstandigheden.

Jouw ideale dieet kun je niet zo maar in een boek vinden of online. Dé methode waarop jij optimaal en op een gezonde manier lichaamsgewicht kunt verliezen is volgens IG Klinieken maar op een manier te achterhalen: de persoonlijke aanpak.

We raden in ieder geval alle crashdiëten af, omdat ze meestal een jojo-effect met zich meebrengen. Het is zeker geen oplossing voor de lange termijn, maar eerder een aanslag op je lijf, doordat je te weinig voedingstoffen binnenkrijgt.

Om die persoonlijke aanpak te bepalen, volgen we een aantal stappen:

  1. We brengen je persoonlijke situatie in kaart. Gebruik je medicijnen? Zo, ja, welke? In welke fase van je leven zit je? Is er sprake van een chronische ziekte, stress of burn-out? Al deze factoren zijn van invloed op je leefstijl en bepalen mede de aanpak.
  2. Zijn er bepaalde klachten die nog niet eerder gediagnosticeerd zijn, dan kunnen onze artsen alsnog een diagnose stellen. We houden uiteraard ook rekening met de uitkomst.
  3. We stellen haalbare doelen vast die passen bij je levensstijl.
  4. Op basis van de doelen, bepalen we de aanpak. We nemen zowel voeding als beweging mee in jouw persoonlijke methode en adviseren je over eventuele aanvullende behandelingen.
  5. We vertellen je niet alleen wat je wel of niet mag eten. Belangrijker vinden we dat je kennis krijgt over voeding en wat nutriënten met je lichaam doen.
  6. Uiteraard meten we na verloop van de tijd het resultaat.

Consult voor afvallen onder begeleiding

Afvallen onder begeleiding betekent bij IG Klinieken dat je een heel persoonlijke aanpak ontwikkelt gebaseerd op het beste van diverse geneeskundige disciplines. We benaderen onze begeleiding op basis van de kennis van reguliere geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en Ayurvedische geneeskunde.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke plan voor gezond afvallen? Neem contact op voor meer informatie of boek een consult.